【飲食】特色黑松露炸蝦球 @ 非凡小廚

朋友喜歡吃煮家菜,西餐他不喜歡,那就一起食中菜吧!:)

黑金蜜糖蝦球($106)


蝦球數量一打有多,外層鬆脆,蝦質新鮮爽口彈牙,師傅細心的把
黑松露放在每一顆蝦球上,保證每一顆蝦球都有沾上黑松露~~



甜甜既蝦球配上黑松露,兩種味道相映成趣,幾特別既食法!


脆皮燒腩仔($88)


燒腩仔脆卜卜,燒得好靚,唔會過火!


燒腩仔最忌就係個皮唔脆變靭,但呢間既燒腩仔食落索索聲,食唔停口:3

燒腩仔肥瘦適中,充滿豬油甘香,邪惡但美味!朋友同我都中意食呢D麻甩野(´౪`)


同樣價錢下,係薑蒽魚腩煲同沙茶粉絲牛肉煲作了個選擇,既想食魚又想食牛肉,最後粉絲牛肉煲勝出了!而且也沒有令我失望(>∀<)


沙茶粉絲牛肉煲($78)


牛肉份量很多,以肉片的形式呈上,底下的粉絲也是超多!!粉絲最棒的地方就係吸收晒所以牛肉汁同沙茶醬既精華呀!




非同凡響炸雪糕($32)


好耐都未試過食炸雪糕,第一次食好似係長洲,而家竟然係中菜館有得食(^q^)

雪糕外脆內軟,應該不是雀巢牌雪糕,不過外皮好快就凍同粉漿比較厚,所以食食下我都係食入面個雪糕就算:P


餐牌:











餐廳資料:非凡小廚
地址:土瓜灣北帝街22號地下
__________________________________________
想知多d香港有咩好食好玩既資訊,快d follow我下面其他channel

聯絡/邀請:
Email: foodsharingnana@gmail.com

Nana Lee

沒有留言:

張貼留言

Instagram