【飲食】高興cafe X 理髮主題 @高興

係工廈區搵到間唔錯既餐廳,以懷舊同理髮做主題既cafe,有好幾個打卡既影相位,間中仲會有live band表演,食物價錢亦好合理。





高興雞中翼配特色醬($40)

雞翼炸到香脆,粉漿不厚,醃得入味,不點醬已經好夠味,仲有3款特色醬可以點來吃,雞翼配煉奶都幾特別,之前都未試過咁食!另可點牛油果醬同酸忌廉(=^_^=)


芝士雜菌雞肉意大利粉($72)

雞肉預先煎香,香口嫩滑,意粉則有咬口,味道很creamy同豐富。

食物份量足夠呀~~~香草令到味道更出<(‵▽′)>


松露雜菌意大利飯($72)
松露味不是太突出,而飯粒味道濃郁,有口感 ,雜菌份量都挺多(´・ω・`)


雙重巧克力pancake($52)

2層Pancake中間有少量棉花糖夾心,比較厚實有如蛋糕般,pancake中間會有朱古力粒,縱然有一球朱古力雪糕,但食到尾覺得好dry呀〒.〒

我比較中意食鬆軟,輕盈既pancake多D><!

Green tea latte($33) 

奶味較出,綠荼味不重~~

薄荷朱古力($33)
朋友點的,只喝了數口,味道順滑,薄荷朱古力味好清新!

聽說偶有live show表演,唔知會係點呢?中間的笑哈哈燈非常搶眼呀!

小小的表演台附近放了不少CD呢:)

餐廳設計開揚,各有特色~昏暗既環境適合兩三知己談心。

挺特別的座位,由右至左看,上面寫著「妹妹理髮廳」。

模仿著舊時的理髮廳,並crossover西式方格。



餐牌:






餐廳資料:高興 
地址:觀塘成業街19-23號成業工業大廈地下2號舖
__________________________________________
想知多d香港有咩好食好玩既資訊,快d follow我下面其他channel啦:)

聯絡/邀請:
Email: foodsharingnana@gmail.com

Nana Lee

沒有留言:

張貼留言

Instagram