【飲食】令人回味既豬鞍 | Dream cafe

原來朗豪坊隔離既朗晴坊都有幾多野食,平時都唔發現呢個地方,叫左2個晚餐同朋友一齊share。



跟餐有一碗羅宋湯,酸酸甜甜~~


 炭燒美國極黑豬鞍配胡麻醬 $138 

呢個豬鞍正呀,肉質香軟,煮得岩岩好,唔會過熟令到舊豬好韌,反而仲好juicy,濃濃豬香。厚切既關係,豬鞍非常有口感,啖啖肉。 薯角炸到好香脆呀!

香煎帶子配黑松露野菌闊條麵 $82
2 闊條麵炒得乾身,可憾係黑松露味唔太出,要靠雜菌帶番D味。反而要讚下粒帶子,帶子大大粒,煎得好爽口。



Tiramisu $38 
用Tiramisu作今餐晚餐既總結,味道香濃軟滑~~

特濃朱古力 套餐$+10 
晚餐配$28飲品,不過淨係得2款飲品係$28,其他都要補差額。
味道係幾濃架,不過我對佢既份量好失望呀(張相係未飲架)~~😓以為比人飲左一半,搵隻細啲既杯感覺會好D.......

桂花茶 套餐+$30 

可以自己調較甜度,亦都可以加水一次。唔想飲太甜既飲品,所以叫下D花茶試下。

餐牌:















飲品餐牌



晚市套餐餐牌



餐廳資料:dream-cafe  
地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊5樓全層
__________________________________________
想知多d香港有咩好食好玩既資訊,快d follow我下面其他channel啦:)
聯絡/邀請:
Email: foodsharingnana@gmail.com

Nana Lee

沒有留言:

張貼留言

Instagram